Mennyei csupa csokis brownie - Ettől az egy hozzávalótól még lágyabb lesz a tészta

Már egy szelet csodás brownie képes feledtetni veled az egész nap fáradalmait.

Mennyei csupa csokis brownie - Ettől az egy hozzávalótól még lágyabb lesz a tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie minden változata elképesztően népszerű, ám ezt különösen imádni fogod. Ha a vajat joghurttal helyettesíted, azonnal elolvad a szádban, olyan könnyű lesz a tésztája. Ráadásul képtelenség elrontani. 

A szinte krémes állagú brownie-t gazdagíthatod dióval vagy bármilyen bogyós gyümölccsel. A tetejére pedig készíthetsz még csokimázat.

Joghurtos brownie

Hozzávalók:

  • 20 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg joghurt
  • 8 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só 

Elkészítés ideje: 40 perc

A darabokra tördelt csokit vízgőz felett olvaszd meg, majd rakd félre hűlni körülbelül öt percre. Egy közepes méretű tálban keverd ki a tojásokat, a vaníliaaromát, a cukrot és a joghurtot. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, add hozzá a sót, a szódabikarbónát és a kakaót. A kihűlt csokoládés masszát dolgozd össze a tojásos keverékkel, majd forgasd hozzá a lisztes elegyet.

A homogén tésztát öntsd kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Akkor az igazi, ha a teteje megrepedezik, a belseje pedig kissé folyós marad. Ha kihűl, vágd nagyobb kockákra, és vaníliafagyival tálald.

Ezt is szeretjük