A 4 legfinomabb tésztarecept Jamie-től

Főzz egyszerűt, de istenit! Jamie Oliver megosztja veled legfinomabb tésztareceptjeit, amiket Olaszországban tanult.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jamie Oliver a leghíresebb szakácsok egyike. Még az olyan egyszerű ételeket is képes megújítani, mint a bolognai tészta.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha te is odavagy az olasz nemzeti eledelért, akkor főzz egy jót Jamie-vel, és arass sikert.

Padlizsános-mozzarellás szarvacska

Hozzávalók:

  • 300 g szarvacskatészta
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 érett paradicsom
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 golyónyi mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • frissen őrölt feketebors

A padlizsánt szeleteld fel, sózd be, és hagyd állni 20 percig, hogy a keserűanyagok távozzanak belőle. A többi zöldséggel együtt vágd nagyon apróra. Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és dobd bele a padlizsánkockákat.

Pirítsd nyolc percig, majd add hozzá a vöröshagymát, a paradicsomot, a fokhagymát, és 10 percig alacsony lángon, fedő alatt párold. Kevés levet is ereszt, és az olajat is kiengedi magából a padlizsán. Locsold meg a balzsamecettel, sózd, borsozd, majd öntsd rá a tejszínt, és párold addig, míg sűrű szósz nem lesz belőle. Tedd fel főni a tésztát, és amikor kész, keverd össze a mártással, csipkedj rá bazsalikomot és tépkedd rá a mozzarellát.

Jamie tésztasalátája

Hozzávalók:

  • 30 dkg kis kagylótészta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg sárga koktélparadicsom
  • 25 dkg piros koktélparadicsom
  • 1 marék kimagozott olajbogyó
  • 2 evőkanál friss metélőhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • fél uborka
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • olívaolaj
  • frissen őrölt feketebors

A tésztát sós vízben főzd meg. Ha megfőtt, egy nagy tálba szedd ki. A zöldségeket vágd nagyon apró kockára, a bazsalikomot és a metélőhagymát is aprítsd fel. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és keverd el az ecettel, az olívaolajjal, kevés sóval, az őrölt borssal. Az öntetet és zöldségeket keverd össze, majd tedd a tésztára. A tetejére szórd a bazsalikomot és a snidlinget.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Jamie bolognaija

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 10 szelet húsos füstölt szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g legjobb minőségű darált marhahús
  • 1 400 g-os konzervparadicsom
  • 1 pohár vörösbor
  • 200 g paradicsompüré
  • 1 marék frissen szedett, durvára vágott rozmaringlevél
  • 1 csapott kávéskanál szárított oregánó
  • tengeri só és frissen őrölt feketebors
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 marék reszelt parmezán vagy érlelt cheddar sajt
  • olívaolaj

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy edényben pirítsd meg a szalonnát és a rozmaringot egy kis olívaolajon. Add hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, és süsd további három percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a darált hússal találkoznának. Tedd az edénybe a húst, párold 2-3 percig. Öntsd rá a bort, forrald fel egy kissé, keverd hozzá az oregánót, a paradicsomot és a paradicsompürét. Ízesítsd bátran sóval, borssal, majd forrald fel, fedd le alufóliával vagy fedővel, és tedd az előmelegített sütőbe másfél órára. A sütési idő vége felé főzd meg a spagettit egy nagy fazék lobogó, sós vízben, majd szűrőben csöpögtesd le.
Mielőtt az asztalra tennéd, tépkedj néhány friss bazsalikomlevelet a húsos mártáshoz. Reszelj mellé sajtot.

A recepteket a Park Kiadó engedélyével közöltük.

Ezt is szeretjük