Tepsiben sült csirke

Jamie Oliver 30 perces receptje

Jamie-t jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, ami a keze alól kikerül, az egészséges és finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 30 perc alatt a sült csirke mellé elkészíthetsz egy adag tört krumplit, egy jó nagy tálnyi tejszínes parajt és egy isteni, szinte kalóriamentes eperturmixot is.

Ahhoz, hogy ennyi idő alatt elkészülj, fontos, hogy mielőtt nekiállsz a sütés-főzésnek, készíts elő mindent, ami a receptekhez kell.

Tepsiben sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 lebőrözött csirkemell
  • 30 dkg koktélparadicsom, szárastul
  • 4 szelet bacon
  • 1 diónyi vaj
  • 1 citrom
  • pár szál friss rozmaring
  • szárított oregánó
  • édesnemes fűszerpaprika
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Egy üres serpenyőt tégy a tűzhelyre, és tekerd fel alatta a gázt. Tépj le egy nagy sütőpapírt. Szórj rá jókora csipetnyi szárított oregánót, sót-borsot és pirospaprikát, aztán permetezz rá olívaolajat, löttyints belőle a serpenyőbe is, és adj hozzá egy diónyi vajat. A csirkemelleket fektesd a sütőpapírra, és hempergesd meg a fűszerekben. Utána tedd a forró serpenyőbe, és pirítsd négy-öt percig, vagy amíg mindkét oldaluk aranybarnára nem sül. Ezalatt dobd ki a sütőpapírt és moss kezet.

Végy elő egy rendes sütőedényt, negyedeld fel a citromot, és dobd bele a fürtös paradicsommal együtt.

Jamie Oliver brit szakács, temérdek TV-műsorból lehet ismerős, valamint onnan, hogy folyamatosan az egészséges étkezés mellett kampányol. Legújabb itthon megjelenő könyvében - Jamie 30 percesek - fél óra alatt az asztalra varázsolható komplett vacsorákat mutat be kezdő, haladó és profi háziasszonyoknak. A fogások számához képest meglepően rövid idő alatt pompás ételeket készíthetsz, amik egészségesek, nagyrészt pénztárcabarát megoldást jelentenek, és isteni finomak is, mindenképpen megéri tehát kipróbálni őket. A Park Kiadó gondozásában jelent meg.

Tedd hozzá a csirkemelleket és a serpenyőben alatta összegyűlt szaftot is. Ételfogóval csinosan rendezz el mindent, aztán fektesd a csirkemellekre a bacont. Tedd vissza közepes lángra az üres serpenyőt, dobd bele a rozmaringot, és forgasd körbe az edényben, hogy felitassa a maradék nedveket. Utána tedd át ezt is a csirkéhez a sütőedénybe, majd told be a grillsütőbe legalább 14 percre.

A tökéletes grillcsirke

Fűszeres, ropogós és omlós és tiszta zsír leszel, miközben eszed, ez nem lehet más, mint az isteni grillcsirke.

A tökéletes grillcsirke nyomában

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük