Szaftos, tejszínes, sajtos csirkemellreceptek

A csirkemellet olyan változatosan lehet ízesíteni, hogy sosem lehet megunni. Ráadásul egy kis tejszínnel és sajttal még kiszáradni sem fog.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell önmagában sokaknak száraz, de ettől még nem kell lemondanod róla. Fűszerekkel megszórva az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel a palettán.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul, ha sajttal megszórva és tejszínnel meglocsolva sütöd meg, biztosan a család egyik kedvenc fogása lesz. Krumplipürével vagy rizses körettel tálalva igazi ínyenc különlegesség lehet.

Fűszeres csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 4 dl tejszín
  • mustár
  • olívaolaj
  • csirke-fűszerkeverék
  • pirospaprika

Némi pirospaprikát és csirke-fűszerkeveréket keverj össze mustárral. A csirkemellet kicsit klopfold ki, és kend be a mustáros páccal.

Egy tűzálló tálba önts olívaolajat, és fektesd bele a hússzeleteket. A lereszelt sajtokat keverd össze, és a felét szórd a húsokra. Önts rá pici vizet, és fóliával takard le.

Előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd, majd vedd ki, és fordítsd meg a húsokat. Szórd rá a maradék sajtreszeléket, locsold rá a tejszínt, és tedd vissza fólia nélkül még 15 percre.

Ananászos csirke

Hozzávalók:

  • 25 dkg Karaván sajt
  • 4 csirkemell
  • 3,5 dl főzőtejszín
  • 2 karika konzervananász

A csirkemelleket szeleteld fel, majd sózd meg. Az ananászokat nagyon apróra darabold fel, és óvatosan töltsd meg a csirkét a bőre alatt. A sajtot reszeld le, és a tepsibe helyezett húsokra szórd rá. Öntsd rá a tejszínt, takard le alufóliával, és tedd be előmelegített sütőbe. 50 percig süsd, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.

Füstölt sajtos, tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • bors

A csirkemellet vágd félbe, és tedd egy tálba. Annyi tejet önts rá, hogy pont ellepje a húsokat. Szórd rá a tetejére az áttört fokhagymát, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Éjszakára tedd hűtőbe. Egy tepsibe tegyél egy sor csirkemellet. A lereszelt füstölt sajttal szórd meg, majd a maradék hússal fedd be. A tejes páclét keverd össze a tejföllel, és öntsd rá a húsra. Fóliával takard le, és süsd nagyjából 50 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Olaszos csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 paradicsom
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • bazsalikom
  • oregánó

A csirkemelleket szeleteld fel, majd bazsalikommal, oregánóval és sóval ízlésed szerint sózd meg. Forgasd lisztbe, majd a húsokat a lereszelt sajtba is görgesd bele. Egy tepsit vajazz ki, tedd bele a húsokat. A paradicsomot vágd karikára, és rétegezd egy sorban a tetejére. A tetejére morzsold rá a vajat, és locsold rá a tejszínt. Előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük