Isteni sós piték

Spenóttal, hússal, sajttal

Bár az almás pite minden bizonnyal nálatok is nagy kedvenc, ideje túllépned az édes változaton, hogy sós verziókat is kipróbálj.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már szakértője vagy a pitekészítésnek, itt az ideje, hogy valami újdonsággal próbálkozz, és túllépj a megszokott édes, gyümölcsös verziókon. Akár húsosan, akár zöldségesen vagy sajtosan is kipróbálhatod.

Főételként is megállja a helyét, hiszen igazán laktató. Nincs más dolgod, gyúrj be egy adag tésztát, készítsd el a tölteléket, és már mehet is a sütőbe!

Spenótos pite

Hozzávalók a pitéhez:

  • 80 ml olívaolaj
  • 80 ml tej
  • 70 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 1 kis doboz feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mozzarella sajt
  • bors

A lisztet a sütőporral, az olajjal, a tojásokkal, a tejjel és a sóval gyúrd össze. Egy órára tedd hűtőbe. A két evőkanálnyi olívaolajat forrósítsd fel, és a felaprított vöröshagymát dinszteld meg benne. Szórd rá a spenótleveleket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha már elég meleg, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Keverd bele a tojásokat, a lereszelt mozzarellát, a kockára vágott fetát és a felaprított petrezselymet is. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd az utóbbit és egy nagyobb, kivajazott, kilisztezett, kerek tálba fektesd bele. A közepére kanalazd rá a tölteléket, majd fedd be a kisebb tésztával. Előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

Olaszos húsos pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 1 tojássárgája
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, és amikor megpirult, keverd hozzá a paradicsompürét, valamint ízlésed szerint fűszerezd. A kiolvasztott tésztát nyújtsd ki, és vedd kétfelé. Nyújtsd ki őket, majd az egyiket tedd egy kivajazott tortaformába, és kanalazd rá a tölteléket. Fedd be a másikkal, és a tetejét kend meg tojássárgájával. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Gombás-húsos pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál ecet

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors

A vajat morzsold bele a lisztbe, majd a vízzel és az ecettel gyúrd össze. A tésztát tedd egy órára hűtőbe. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg az olajon. Tedd bele a húst és az apró darabokra vágott gombát. Keverd hozzá a paradicsompürét, fűszerezd ízlésed szerint, és párold meg. A tésztából csípj le egy kisebb darabot, a nagyobbikat pedig nyújtsd ki. Egy kerek forma alját béleld ki vele, és kanalazd rá a tölteléket. A másik darab tésztát is nyújtsd ki, és takard be a pite tetejét. Előmelegített sütőben 20-30 percig süsd.

Sajtos pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4 tojás
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

A lisztbe morzsold bele a vajat, és gyúrd össze a túróval, valamint pici sóval. Tedd egy órára hűtőbe. A tejfölt a tojásokkal, a lereszelt sajttal és ízlésed szerint a felsorolt fűszerekkel keverd össze. A tésztát vedd egy kisebb és egy nagyobb részre, és nyújtsd ki őket. A nagyobbikat fektesd egy kerek, tűzálló tálba, úgy, hogy pereme is legyen. Kanalazd rá, és egyenletesen kend szét a sajtos masszát, majd fektesd a tetejére a másik tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Blog.hu ajánló