Isteni, kalóriaszegény krémlevesek

Már formába hoztad magad, és szeretnéd is megőrizni az alakod? Akkor próbáld ki krémleveseinket, és büntetlenül egyél egy jót!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy érzed, hogy könnyebb jó formába hozni magad, mint azt meg is tartani? Ne keseredj el, mert következő receptjeinkkel nem kell a kalóriákat számolnod. Szinte a hét minden napjára választhatsz egy-egy isteni krémlevest, amivel biztosan jóllaksz.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul a sok zöldség tele van jótékony vitaminokkal, így az egészségedre sem lesz rossz hatással.

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors

A gombákat pucold meg, majd darabold össze. A finomra vágott vöröshagymát némi olajon párold üvegesre. Add hozzá a gombát, és picit pirítsd meg. Engedd fel 1,5-2 liter vízzel, és fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal. Amikor megfőtt, vedd le a tűzről, és mixeld össze. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald fel, és már tálalhatod is.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • vaj

A zellert tisztítsd meg, majd szeleteld fel. Tegyél fel nagyjából egy liter vizet főni, sózd meg egy kicsit, és a megtisztított egész hagymát rakd bele. Pici vajat olvassz fel egy serpenyőben, tedd rá a zellert, és, ha kicsit megpirult, öntsd a vízbe. Addig főzd, míg a zeller megpuhul. Ha a víz elfő, pótold! Vedd ki a hagymát belőle, majd húzd le a tűzről, és turmixold össze. A tejszín felét és a lisztet némi vízzel keverd össze, és habard be vele a levest.

Ha nem elég sós, akkor fűszerezd még, és forrald néhány percig. A maradék tejszínt a tojássárgájával, valamint egy merőkanálnyi levessel keverd össze, és add a leveshez. Forrald fel, és már tálalhatod is.

Paradicsom-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 l tyúkhúsleves
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál szárzeller
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • rozmaring
  • bors

A paradicsomokat mártsd forró vízbe, így könnyebben meg tudod hámozni őket. A felaprózott hagymát az olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot és zellert. Nagy lángon egy-két percig pirítsd. Öntsd fel a húslevessel, főzd puhára, illetve fűszerezd a finomra vágott bazsalikommal, a sóval, a borssal. Ha a paradicsom megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és turmixold össze. Forrald fel, és már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Hagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l húsleves
  • 6 fej közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • tárkony
  • bors

A vörös- és a fokhagymákat aprítsd fel, majd pici olajra dobd rá, és öntsd fel vízzel. Amikor megpuhult, mixeld össze. Szórd rá a lisztet, majd add hozzá a levest és a tejszínt. Ízesítsd a felsorolt fűszerekkel ízlésed szerint, és forrald néhány percig.

OLVASD EL EZT IS!

kaposztaleves
  • káposzta
  • zsírégető

A tökéletes káposztaleves

Ezt is szeretjük