Isteni gyümölcsös piskóta receptek
Használd ki, hogy a piacon még friss gyümölcsöt kapni, süss omlós, lágy piskótatésztát, és búcsúztasd édességgel a nyarat!
Bár az ősz lassan beköszönt, szerencsére még kapható néhány finom nyári gyümölcs, sőt, némelyik még szeptemberben is érik. Ezekből készülnek a legfinomabb sütemények, így próbáld ki receptjeinket, melyekből mesés gyümölcsös piskótákat készíthetsz.
Nincs más dolgod, mint kimenni a piacra, beszerezni 1-2 kg barackot, almát vagy éppen szilvát, és már sütheted is a remek édességet.
Márványos piskóta őszibarackkal
Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt
- 15 dkg porcukor
- 6-8 őszibarack
- 3 tojás
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A lisztet a porcukorral, a tojásokkal, a lágy vajjal, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával keverd össze. Végül keverd hozzá a kakaóport is, és öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Hámozd meg az őszibarackokat, és vágd kisebb darabokra őket. Forgasd meg lisztben, és szórd rá a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben süsd készre.
Körtés piskóta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom héja
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a vajjal és a cukorral keverd ki. Szitáld bele a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, és add hozzá a citromhéjat is. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan dolgozd a tésztához. A körték közepét vágd ki, a húsukat darabold fel. Forgasd meg lisztben, és szórd a süti tetejére, így nem süllyednek le a gyümölcsdarabok a tészta aljára. Előmelegített sütőben süsd meg, és porcukorral tálald.
Egyszerű almás piskóta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 tojás
- 3-4 alma
Egy tepsi alját szórd meg a cukor nagy részével, és helyezd rá a meghámozott, cikkekre vágott almát. Kanalazd a tetejére pici darabokban a vajat, és tedd sütőbe. Így az alma megpuhul, a cukor elolvad, és finom, karamellás réteget fog alkotni. Időnként forgasd meg az almát. A tojásokat a maradék cukorral keverd össze, és szitáld bele a lisztet. Alaposan keverd össze, és öntsd a megpuhult alma tetejére. Ha a tészta nem elég folyós, adj hozzá tejet is. Tedd vissza a sütőbe, és süsd készre. Ha kihűlt, borítsd tálcára, így felülre kerül a karamellizálódott réteg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Meggyes-túrós piskóta
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a tetejéhez:
- 50 dkg túró
- 8 közepes szilva
- 1 csomag zselatin
- 1 citrom
- cukor ízlés szerint
A tojást válaszd ketté. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.
A túrót villával törd össze, adj hozzá ízlésed szerint cukrot, reszeld bele a citrom héját, és keverd össze. A kihűlt piskóta tetejét kend meg a túrós masszával, majd fedd be a kimagozott, felszeletelt szilvával. Készítsd el a zselatint a csomagolásán leírtak alapján, és öntsd a gyümölcsök tetejére. Tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- barack
Könnyű, nyári gyümölcsös piskóták
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- sütemény
- piskóta