Isteni, gyümölcsös fagylaltok házilag

A házi fagyi nagyon finom, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy igazi gyümölcsből készül, és nem dúsítják adalékanyagokkal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogyan sok mindent, a fagylaltot is a kínaiak találták fel, és igazán hálásak lehetünk nekik a hőségben. Gyümölcsöket, tejet, havat kevertek össze, és ezt fogyasztották.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem teszünk másképp manapság sem. Ha megbízható fagylaltra vágysz, amiben nincs ételszínezék és más nemkívánatos anyag, akkor keverd ki otthon a jeges finomságot.

Csokifagyi

Hozzávalók:

  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília

A porcukrot, a vanília kikapart magjait, két egész tojást és két sárgáját, valamint az összetördelt csokit tedd egy mélyebb tálba, és a hideg tejjel keverd össze.

Lassú tűzön főzd sűrű krémmé, úgy, hogy közben kézi habverővel folyamatosan kevergeted. Ha kész, vedd le a tűzről, és szűrd át. Hagyd, hogy kihűljön, majd tedd fagyasztóba, hogy megfagyjon. Időnként keverd át fagyás közben.

Eperfagyi

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg cukor
  • 3,5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom

Az epret mosd meg alaposan, és szitán törd át. A citrom levét facsard ki, és a levét keverd az eperhez. A cukorból és a vízből főzz folyékony szirupot. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá az eper levéhez, és fagyaszd le. Amikor már kásásodik, keverd hozzá a tejszínt, és úgy fagyaszd tovább.

Citromos fagylalt

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 3 citrom

A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a joghurttal. Ezután forgasd össze a cukorral, a citromok reszelt héjával és kifacsart levével. Tedd a mélyhűtőbe, majd néha megkeverve fagyaszd meg.

Likőrös fagylalt

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 5 cl Grand Marnier
  • 5 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl víz
  • 1 vaníliarúd

A cukrot és a vizet tedd fel főni, és készíts belőle szirupot. A vanília magjait kapard ki, és főzd bele. A tojásokat válaszd ketté, és sárgákból verj habot, majd öntsd hozzá a szirupot. A kapott krémet gőz felett melegítsd fel, de semmiképpen se forrald, mert a tojás akkor kicsapódik. Ha kész, a tálat tedd egy edénybe, ami jéggel és vízzel van töltve, és verd habosra a krémet. Öntsd hozzá a likőrt. A tejszínt verd habosra, és keverd bele a krémbe. Végül tedd be a fagyasztóba, és hagyd, hogy megfagyjon. Az alkoholtól nem fog teljesen megszilárdulni, finom krémes lesz.

Ezt is szeretjük