A klasszikus isler jól bevált receptje - Ez az omlós tészta titka
A népszerű házi islerek fantasztikusan puhák lesznek, a csoki pedig fényes és kemény.

A klasszikus isler jól bevált receptje - Ez az omlós tészta titka
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha még nem próbáltad, meg fogsz lepődni, milyen könnyű elkészíteni az islert. Ne gyúrd a tésztát túl sokáig, mert akkor sütéskor könnyen szétesik. Legalább egy napig pihentesd a sütiket, hogy jól megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek. A kész islereket díszítheted dióval vagy mogyoróval.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg lekvár

Bevonóhoz

  • 25 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat morzsold össze a liszttel és a porcukorral, majd add hozzá a darált diót. Viszonylag gyorsan dolgozz, amint összeáll a tészta, takard le, és pihentesd egy órán át a hűtőben. Azt követően nyújtsd ki lisztezett felületen négy-öt milliméteresre, és szaggasd ki a tésztát tetszőleges méretű, kör alakú kiszúróval.

Rendezd a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon nyolc-tíz perc alatt. Amikor a tészta elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Lekvárral ragaszd össze kettesével a korongokat. Várd meg, míg kihűlnek, majd az étcsokit olvaszd fel, és keverd hozzá az olajat. Mártsd bele a tésztákat, és rendezd sütőpapírral letakart tálra vagy tálcára.

Blog.hu ajánló