4 tápláló, immunerősítő leves
Juttass sok értékes tápanyagot a szervezetedbe, és küzdd le a náthaszezon kellemetlen velejáróit néhány finom és tartalmas levessel.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leves kitűnő melegítő táplálék lehet a hidegben, ha pedig hasznos összetevőkből készíted el, akkor még az influenzával szemben is megerősítheti az immunrendszered.

Fogyaszd forrón, ha hazaértél a zimankóból, és idén elkerül a nátha, illetve a megfázás.

Csirkehúsleves

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • másfél liter tyúkhúsleves - kockából is jó
  • 3 evőkanál árpagyöngy
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • negyed zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • őrölt fehérbors
  • babérlevél

A sárgarépát és a zellert pucold meg, majd kockázd fel. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, a pórét karikázd fel.

A csirkemellet, az árpagyöngyöt és a babérlevelet tedd a forrásban lévő levesbe, és főzd 20 percig. Ezután add hozzá a zöldségeket, és főzd tovább. Sózd, borsozd, és tedd bele az apróra vágott petrezselymet. Közepes lángon addig főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek és a hús. Vedd ki a csirkemellet, a húst szedd le a csontról, majd tedd vissza a levesbe.

Savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg füstölt - lángolt - kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál borsikafű
  • ízlés szerint só és törött bors

Kockázd fel a szalonnát, és süsd meg olaj nélkül. Aprítsd fel a hagymát, és a lecsöpögtetett káposztát is vágd kis szálakra. Keverd el a tejföl felét a liszttel és fél deci vízzel, ez lesz a habarás. A hagymát párold üvegesre a szalonna zsírján, tedd hozzá a felaprított káposztát, és dinszteld egy kevés ideig, körülbelül öt percig. Add hozzá a felaprított kolbászt, és önts hozzá egy liter vizet. Közepes lángon főzd legalább fél órán át, majd a végén add hozzá a habarást, forrald össze, és már tálalhatod.

Pikáns paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • csipet cukor
  • kevés só, bors

A paradicsomokat mártsd egy pillanatra forró vízbe, és húzd le a héjukat, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, majd párold üvegesre. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsompürét. Tedd hozzá a paradicsomot, és főzd 15 percig közepes lángon, hogy a paradicsom szinte krémes legyen. Pár perccel azelőtt, hogy elkészül, nyomd bele a fokhagymát, majd ízesítsd sóval, borssal és egy kevés cukorral.

Vegyes zöldségleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg levestészta
  • 2 krumpli
  • 2 paradicsom
  • 2 répa
  • 2 cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • fél zellergumó
  • 2 evőkanál parmezán
  • 4 evőkanál olaj
  • őrölt bors

A hagymát kockázd fel, a zöldségeket aprítsd falatnyi darabokra. A hagymát olívaolajon futtasd meg, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Sózd meg, és tedd bele a zöldségeket a póréhagyma és a paradicsom kivételével. Sózd meg egyszer, szórj hozzá borsot, és főzd legalább egy órán keresztül. Ekkor tedd bele a paradicsomot és a hagymát, majd főzd még 20 percig. Parmezánnal megszórva tálald.

Blog.hu ajánló