Így süsd meg a tökéletes brownie-t!

A brownie a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető sütije. Pár harapás, és az ízek mennyországában érzed magad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már Gombóc Artúr is megmondta, hogy a csokoládét minden formában lehet szeretni. Ez vonatkozik a csokis süteményekre is. A kezdő háziasszonyok nagy barátja a brownie. Nevét barna színéről kapta.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Azonban ma már számos változata létezik, tulajdonképpen, ha az arányok megfelelőek, bármit bele lehet sütni.

A tökéletes brownie

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg barnacukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 rúd vanília belseje

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 rúd vanília belseje

A vajat, a porcukrot és a vaníliarúd belsejét géppel keverd össze. Add hozzá egyenként a tojássárgákat. Egy másik edényben a lisztet, a sütőport és a kakaóport keverd össze. Öntsd össze a kettőt. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
Kenj ki vajjal egy tepsit, lisztezd be, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a közepe már nem ragad. Hagyd kihűlni, majd darabold fel.
Olvaszd fel a vajat, a mézet, illetve a vizet lassú tűzön a cukorral. Keverd hozzá a vaníliarúd belsejét és a kakaóport. Vékonyan kend meg a tésztákat, és, hogy teljesen megkössön a máz, tedd egy kicsit hűtőbe.

Gesztenyés brownie

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg sütőporos liszt
  • 6 teáskanál gesztenyepüré
  • 2 tojás

A csokoládét és a vajat olvaszd fel. A tojást a cukorral verd habosra, és öntsd hozzá a vajas csokihoz. Keverd bele a lisztet. Add hozzá a gesztenyepürét is. Öntsd bele egy kivajazott tepsibe, és tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 20 percig, majd várd meg, míg kihűl, és szeleteld fel.

Gyors csokis keksz

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg barnacukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag élesztőpor
  • 1 vaníliarúd belseje
  • csipet só

A csokit tördeld kis darabokra. A puha vajat, a kristálycukrot és a barnacukrot keverd habosra. Egyesével add hozzá a tojásokat, és tedd bele a vaníliarúd belsejét. A lisztet, a csokoládét és a sót keverd össze, majd öntsd össze a vajas masszával. Kavard össze. A tepsibe tegyél sütőpapírt, majd a kis halmocskákat helyezd rá, és süsd meg. Akkor jók, ha puhák, de még krémes a belsejük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Joghurtos-fehércsokis süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás

Olvaszd fel a fehércsokit. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást, a joghurtot, valamint a vajat öntsd egy tálba, majd addig keverd, míg egyenletes masszát nem kapsz. Add hozzá az olvasztott csokit, és alaposan keverd össze. Öntsd egy kisebb tepsibe, és süsd addig, amíg már nem ragad. Végül ízlés szerint díszítsd a tetejét eperrel.

Ezt is szeretjük