Így készül a tökéletes piskótatekercs

A piskóta nagy mumus a kezdő cukrászoknak, de a piskótatekercsre ez hatványozottan igaz. Elmondjuk, hogy tekerheted tökéletesre.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótatekercs elkészítéséhez nem árt némi instrukció, hogy mesés desszerttel tudj kedveskedni barátaidnak.

Először is, a tésztánál nagyon ügyelj, hogy a fehérjehab ne törjön meg. Másodszor, ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert úgy könnyen összeeshet a piskóta. Harmadszor pedig, mindig nedves konyharuha segítségével tekerd fel, így kisebb a kockázata, hogy összetörik a tészta.

Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • baracklekvár
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd az egészet szitáld bele a tojássárgás masszába. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a tésztába. Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Az ajtót ne nyisd ki - legalább az első 15-20 percben -, mert a levegő miatt összeeshet a piskótád.

Ha megsült, hagyd néhány percig a sütőben, majd vedd ki. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd egy hideg, nedves konyharuhára tedd, és tekerd fel, de lassan, nehogy összetörjön a tészta. Hagyd így teljesen kihűlni. Ha hideg, óvatosan gurítsd ki, kend meg baracklekvárral, és a konyharuha nélkül tekerd vissza. Ízlés szerint porcukorral tálald.

Almás piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • fahéj

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Szórd bele apránként a cukrot, és verd tovább. Ezután mehetnek bele egyesével a tojássárgák, majd a sütőporos lisztet is szitáld bele.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg. Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Szórd meg cukorral és fahéjjal ízlésed szerint. Folytonos kevergetés mellett párold meg.

Amikor a piskóta megsült, tedd rá nedves konyharuhára, és óvatosan tekerd fel. Hagyd így kihűlni. Ezután kend rá az almás tölteléket, majd a konyharuha nélkül újra csavard fel. Vaníliafagyival tálald.

Kókuszos piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 35 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg puha vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd adagonként keverd hozzá a cukrot is. Egyenként dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd szitáld bele a kakaóporos, sütőporos lisztet. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát egyenletesen. Előmelegített sütőben süsd meg.
Ha megsült, nedves konyharuha segítségével tekerd fel.

30 dkg kókuszreszeléket keverj össze 20 dkg vajjal és a porcukorral. Az étcsokit gőz felett olvaszd meg, és amikor még langyos, de folyékony állagú, akkor keverd hozzá a maradék vajat. Amikor a piskóta kihűlt, tekerd ki, és a kókuszos krémmel kend meg. Erre kend rá óvatosan a csokikrém felét. A maradékot a külsejére kend, és szórd meg kókuszreszelékkel.

Mangós-epres piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 20 dkg mangó
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg eperlekvár
  • 6 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 g zselatin

A tojássárgát a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd az egészet szitáld a cukros masszához. Forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot, és öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süsd meg, majd nedves konyharuha segítségével tekerd fel, és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan tekercseld ki, és kend meg az eperlekvárral.

A zselatint áztasd bele pici vízbe, és hagyd megduzzadni. A tejszínt verd habbá. Az egyharmadába keverd bele a zselatint és a vaníliás cukrot, végül a maradék habbal dolgozd össze. A gyümölcsöket mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A kiterített piskóta első harmadára szórd rá őket, a maradék részt pedig kend meg a tejszínhabos zselatinnal. Tekerd fel, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.