Így készül a tökéletes lasagne

Eredeti olasz recept

Ha olasz ízekre vágysz, ugyanakkor gyorsan szeretnél ételhez jutni, készítsd el lasagne-receptünket.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lasagnét elkészíteni legalább annyira egyszerű, mint bármely más rakottast - ha gyorsan szeretnél valami egészen finom ebédet vagy vacsorát az asztalra tenni, akkor ez lesz a befutó.

Csak rétegezd egymásra a paradicsomos szószt és a tésztalapokat, szórd meg reszelt sajttal, és már dobhatod is be a sütőbe.

Lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dl paradicsomszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bazsalikom

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a darált húst - legjobb, ha marhahúsból készíted -, és fehéredésig pirítsd. Végül sóval, borssal fűszerezd ízlésed szerint.

A húst öntsd fel 1,5 dl vízzel, és párold puhára. Locsold rá a paradicsomszószt, szórd meg friss, aprított bazsalikommal, és főzd fel.

Egy hőálló tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos mártásból. Fektess rá egy réteg tésztát, majd újra kanalazz rá a paradicsomos szószból. Egészen addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A felső szószréteg tetejére reszelj sajtot, és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süsd készre a lasagnét.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük