Így készül a szegedi pörkölt

Bográcsban főzve is finom

Kicsit olyan, mint a székelykáposzta, mégis más. Az igazi magyaros fogást a kertbe is kiviheted.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szegedi pörkölt a székely- vagy lucskos káposztára hajaz, mégis más egy kicsit. Mivel nem félórás recept, vasárnap pont jól elpepecselhetsz vele a konyhában, ha van kedved.

Kenyérrel is fogyaszthatod, de ha sós krumplit adsz mellé, úgy is nagyon finom.

A fogás bográcsban is elkészíthető, így ha kerti főzést tervezel, akkor is jól jön a recept.

Szegedi pörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 l húsalaplé vagy leves kockából
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 doboz tejföl
  • só, őrölt bors
  • őrölt paprika
  • cukor
  • olaj
  • kevés vaj

Darabold fel a húst, majd szeleteld fel a hagymát is. A hússzeleteket pirítsd a vajon fehéredésig, majd add hozzá a hagymát, végül a káposztát. Öntsd fel a húsalaplével és a borral, hogy ellepje az egészet. Sózd, borsozd, paprikázd. Ha a hús teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd el a tejföllel.

OLVASD EL EZT IS!

karaj3
  • sertéshús
  • húsételek

Lacipecsenye

Blog.hu ajánló