Így készül a lapcsánka

Bár az ország különböző részein másképpen nevezik, a krumplilángost mindenhol ismerik. Próbáld ki te is, hiszen sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sima lángost.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

10 éve ciki volt, most újra divatos: így hordd a szabadidőruhát! »

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krumpliprósza, lapcsánka, esetleg tócsni, mind ugyanazt jelenti. A krumplilángos önmagában is igen tápláló, pont mint sima lisztes társa, így aztán ebédre remek lehet.

A tejföl szinte kötelező mellé, egy kicsit lazít a zsíros érzeten, a fokhagyma nélkül a lángos pedig nem az igazi.

Lapcsánka fokhagymás tejföllel

Hozzávalók a lapcsánkához:

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fehérbors

A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Palacsinta

Képünk és leadképünk az Egy konyha blogoldalról származik.