Így készül a juhtúrós puliszka
Régi erdélyi recept
A puliszka nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni. Erdélyben gyakran készítik juhtúróval.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

3 frufrufazon vágás nélkül: próbáld ki mindet, mielőtt fodrászhoz mész! »

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A puliszkát manapság valamilyen rejtélyes oknál fogva polentának hívják az olasz változat után, pedig jól bevált régi erdélyi receptről van szó. Tulajdonképpen a tejbegríz sós-kukoricás változatát jelenti.

Az alapot sokféleképpen lehet variálni, megpiríthatod, eheted szalonnával, mi most a klasszikus juhtúrós változatot mutatjuk be.

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricadara
  • egy kis pohár tejföl
  • 25 dkg juhtúró
  • zsír

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A kukoricadarát tedd fel főni háromszoros mennyiségű vízben, és állandó kevergetés mellett addig melegítsd, amíg meg nem szívja magát. Ez kicsit lassabban fog bekövetkezni, mint a gríz esetében.

Egy kisebb tepsit kenj ki olvasztott zsírral, oszlass el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyél egy réteg túrót, tejfölt, csepegtesd le zsírral, majd jöhet egy újabb adag puliszka. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben pirítsd meg a tetejét, és melegen tálald.

Blog.hu ajánló