Így készül a juhtúrós puliszka
A puliszka nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni. Erdélyben gyakran készítik juhtúróval.
A puliszkát manapság valamilyen rejtélyes oknál fogva polentának hívják az olasz változat után, pedig jól bevált régi erdélyi receptről van szó. Tulajdonképpen a tejbegríz sós-kukoricás változatát jelenti.
Az alapot sokféleképpen lehet variálni, megpiríthatod, eheted szalonnával, mi most a klasszikus juhtúrós változatot mutatjuk be.
Juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
- 10 dkg kukoricadara
- egy kis pohár tejföl
- 25 dkg juhtúró
- zsír
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A kukoricadarát tedd fel főni háromszoros mennyiségű vízben, és állandó kevergetés mellett addig melegítsd, amíg meg nem szívja magát. Ez kicsit lassabban fog bekövetkezni, mint a gríz esetében.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Egy kisebb tepsit kenj ki olvasztott zsírral, oszlass el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyél egy réteg túrót, tejfölt, csepegtesd le zsírral, majd jöhet egy újabb adag puliszka. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben pirítsd meg a tetejét, és melegen tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- egytálétel
Szalonnás krumplifőzelék, ahogy a nagyi csinálta
- káposzta
- egytálétel
Így készül a tökéletes töltött káposzta
- túró
- cukkini