Így készül a házi szaloncukor

A legnépszerűbb változat

Ha van időd karácsony előtt a konyhában sürgölődni, akkor készítsd el magad.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaloncukor, még ha csak dísznek is használod, elengedhetetlen része a karácsonynak. Ha nem csak a fára aggatod, akkor nem mindegy, milyen ízű.

Bár számos változat kapható a boltokban, a bátrabbak megpróbálkozhatnak a saját gyártásúval.

Zselés szaloncukor

Hozzávalók:

  • 8 db citrom
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 kis tasakos gyümölcszselépor
  • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé

A citromokat facsard ki, és a levet édesítsd a cukorral. Ezután melegítsd meg, add hozzá a zselatinport, majd főzd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor öntsd egy téglalap alakú formába, műanyag edény, tepsi is megteszi, és hagyd megdermedni.

Ezután szeleteld fel, és egy villa segítségével mártogasd őket a gőz fölött megolvasztott, majd kissé visszahűtött csokoládéba. Vigyázz, mert ha túl meleg a csoki, a zselé meg fog olvadni!

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük