Így készül a házi szaloncukor
Ha van időd karácsony előtt a konyhában sürgölődni, akkor készítsd el magad.
A szaloncukor, még ha csak dísznek is használod, elengedhetetlen része a karácsonynak. Ha nem csak a fára aggatod, akkor nem mindegy, milyen ízű.
Bár számos változat kapható a boltokban, a bátrabbak megpróbálkozhatnak a saját gyártásúval.
Zselés szaloncukor
Hozzávalók:
- 8 db citrom
- 4 teáskanál cukor
- 1 kis tasakos gyümölcszselépor
- 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
A citromokat facsard ki, és a levet édesítsd a cukorral. Ezután melegítsd meg, add hozzá a zselatinport, majd főzd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor öntsd egy téglalap alakú formába, műanyag edény, tepsi is megteszi, és hagyd megdermedni.
Ezután szeleteld fel, és egy villa segítségével mártogasd őket a gőz fölött megolvasztott, majd kissé visszahűtött csokoládéba. Vigyázz, mert ha túl meleg a csoki, a zselé meg fog olvadni!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- ajándék
- narancs
Illatos házi narancslekvár
- sütemény
- kókusz
Csodás kókuszkrémes fatörzs
- csokoládé
- ital