Így készül a gesztenyés charlotte
Nem kell sütnöd, csupán összeállítani ezt a finomságot, aztán pedig várni, hogy összeálljon a hűtőben.
Bár kell neki egy kis idő a hűtőben, amíg összeáll, legalább a sütőt nem kell bekapcsolnod ehhez az elronthatatlan finomsághoz.
A gesztenye igazi őszi csemege, de gesztenyemasszát szerencsére máskor is kapni lehet.
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- 1 kiskanál zselatinpor
- 30 babapiskóta
- 1 dl rum
- kevés vaj
A gesztenyemasszát vedd ki a hűtőből, hogy kenhető állapotba kerüljön, majd keverd ki a rummal. A zselatint oldd fel hideg vízben, majd keverd a tejszínhez, végül keverd össze a gesztenyemasszával. Ha kell, adj hozzá cukrot.
Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél formára vágott sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, rakd ki velük a formát, majd a közepét töltsd meg a gesztenyés masszával.
Tedd pár órára hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szedd le róla a forma szélét, és kakaóporral szórd meg a tetejét. Adhatsz mellé tejszínhabot.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
Szórós sütemény: a világ legegyszerűbb sütije
- alma
- sütemény
Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin
- sütemény
- édességek