Így készül a fűszeres palócleves

Egy kiadós leves főételnek is megteszi, és az a jó, ha nem kell vele sokat szöszmötölni, csak felteszed főni, és néha ránézel.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a fűszeres, magyaros ételeket, de a gulyást már unod, akkor próbáld ki a nem kevésbé finom palóclevest.

A recept hasonló hozzávalókon alapszik, mégis más. Ha jó az idő, bográcsban is megfőzheted.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Az olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és, ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük