Húsvéti tojásos kosárkák: könnyű elkészíteni, de nagyon látványosak és finomak

Muffinformában pillanatok alatt elkészül ez a húsvéti finomság.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Meseszép, valódi igazgyöngy ékszerek különleges alkalmakra 19 900 forinttól - Ballagásra, diplomaosztóra, esküvőre (x)

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

beauty and style

Átlátszó körmök: ilyet kérj idén nyáron a manikűröstől! »

Jennifer Aniston visszahozta a divatba a kényelmes farmert »

Ezzel a módszerrel hibátlan lesz a cicás tusvonal - Akkor is, ha sosem sikerült »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alábbi receptet Gabojsza írta a felkérésünkre, aki el is készíti ezeket az isteni kosárkákat élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 5-én 12:40-től.

Hozzávalók:

Hozzávalók 24 darab kosárkához:
  • 1 csomag réteslap - 8 lapos
  • olvasztott vaj vagy szőlőmagolaj
A töltelékhez:
  • 6-8 darab tojás
  • 15 dkg főtt füstölt sonka
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 darab savanyú uborka
  • Só és frissen őrölt bors
  • snidling a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A réteslapot csomagold ki, majd vágd vízszintesen és függőlegesen három-három részre, nagyjából négyzet alakú darabokra. Minden kosárkához három réteslapnégyzetet fektess egymásra, a három lap sarkait kicsit elfordítva egymáshoz képest, így egy csillag alakzatot kapsz, és miközben egymásra rakod, mindegyiket kend meg vékonyan olvasztott vajjal vagy olajjal, hogy majd ropogósra süljenek.

A réteslap csillagokat igazgasd a kivajazott vagy kiolajozott muffi sütő tepsi mélyedéseibe kosár alakúra, és told be a 200 fokra előmelegített sütőbe öt-hét percre, míg aranybarnára és ropogósra sülnek - vigyázat, gyorsan pirulnak!

A töltelékhez a tojásokat főzd keményre, hűtsd le hideg víz alatt, tisztítsd meg, és a sajttal meg a főtt füstölt sonkával együtt vágd apró kockákra. A savanyú uborkát aprítsd a lehető legkisebbre, majd egy tálban keverd össze a majonézzel, a mustárral, a zúzott fokhagymával és a tejföllel, add hozzá a sajtot, a sonkát és tojást, sózd, borsozd, és jól keverd össze. Felhasználásig hagyd a hűtőben összeérni az ízeket, és közvetlenül a tálalás előtt töltsd csak a rétes kosárkákba, hogy ne áztassa el azokat. Snidlinggel megszórva tálald.

Recept és fotók: Gyepes Gabojsza

1