Húsos tészta, ahogy régen a menzán készítették

Nemcsak anyu főztje hiányozhat, hanem a sokszor utált menzán megismert ételek is. Ne légy rest, főzd meg az egyik nagy kedvencet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok olasz pasta mellett néha biztosan eszedbe jut egy régi klasszikus, a húsos tészta a menzáról. Lehet, hogy nem képvisel gasztronómiai értéket, de az biztos, hogy sokak kedvence volt.

Nem nehezebb elkészíteni, mint a bolognai spagettit, de több emléket fog felidézni a napközis időkből.

Húsos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 babérlevél
  • negyed teáskanál őrölt kömény
  • sajt
  • bors

A tésztát forró, sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg.

Fűszerezd meg, majd add hozzá a húst. Párold meg, és amikor már levet eresztett, tedd bele a paradicsomot. Amikor megfőtt, a szószba keverd bele a tésztát. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük