Krémes húsos-zöldséges lasagne - Fantasztikus tésztavacsora 45 perc alatt
A húsos-zöldséges lasagne könnyű, mégis nagyon tartalmas.

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így tüntesd el magadról a parfüm illatát: egy mozdulat, és nyoma sem lesz »

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többféle zöldség, a tejszínes szósz és a csirke jól harmonizálnak ebben a rakott tésztában. Ha maradt a hétvégéről sült csirke, azt is felhasználhatod hozzá. 

Az olaszok egyik kedvenc tésztaételéhez a lasagnelapokat nem kell előfőzni. Bármilyen zöldséget tehetsz bele a szezontól és az ízlésedtől függően.

Húsos-zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés ideje: 45 perc

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Önts rá fél-egy deci vizet, majd párold tíz percig. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, és kevés olajon süsd át pár perc alatt. Ha szükséges, a paradicsomot is darabold fel. 

A mártáshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, a tejszínt és a tejet. Kis lángon pár perc alatt főzd sűrűre, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy magasabb falú jénai vagy tűzálló tál aljába kanalazz kevés mártást. Rakj le egy réteg tésztát, majd arra tedd a húst, a különféle zöldséget, és önts rá tejszínes masszát. Folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen mártás kerüljön. Reszeld rá a sajtot, tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Blog.hu ajánló