Krémes húsos-zöldséges lasagne - Fantasztikus tésztavacsora 45 perc alatt

A húsos-zöldséges lasagne könnyű, mégis nagyon tartalmas.

csirkes-zoldseges-lasagne

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Lélegzetelállító kerékpáros túrák az Alpok ölében - Ezeket a vidékeket látnod kell! (x)

18 napos turbó alakformáló program - Gyors győzelem a zsírpárnák és cellulit felett (x)

Egy hotel, ahol kárpótolnak ha esik az eső a nyaralásod ideje alatt - Csak eddig tart az akció (x)

Ennél egyszerűbben nem utazol Budapestről külföldre - Nézd meg, melyik úti célokra érvényes! (x)

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

beauty and style

Mi lesz az esküvői ruha alatt? 8 szexi fehérnemű a nagy napra - Nemcsak hófehérben »

Hordható, nőiesen modern ruhák a magyar márkától - Tavaszra és nyárra »

Krémes szemhéjfesték házilag: csak 2 dolog kell hozzá »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többféle zöldség, a tejszínes szósz és a csirke jól harmonizálnak ebben a rakott tésztában. Ha maradt a hétvégéről sült csirke, azt is felhasználhatod hozzá. 

Az olaszok egyik kedvenc tésztaételéhez a lasagnelapokat nem kell előfőzni. Bármilyen zöldséget tehetsz bele a szezontól és az ízlésedtől függően.

Húsos-zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés ideje: 45 perc

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Önts rá fél-egy deci vizet, majd párold tíz percig. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, és kevés olajon süsd át pár perc alatt. Ha szükséges, a paradicsomot is darabold fel. 

A mártáshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, a tejszínt és a tejet. Kis lángon pár perc alatt főzd sűrűre, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy magasabb falú jénai vagy tűzálló tál aljába kanalazz kevés mártást. Rakj le egy réteg tésztát, majd arra tedd a húst, a különféle zöldséget, és önts rá tejszínes masszát. Folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen mártás kerüljön. Reszeld rá a sajtot, tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.