Krémes húsos-zöldséges lasagne - Fantasztikus tésztavacsora 45 perc alatt
A húsos-zöldséges lasagne könnyű, mégis nagyon tartalmas.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többféle zöldség, a tejszínes szósz és a csirke jól harmonizálnak ebben a rakott tésztában. Ha maradt a hétvégéről sült csirke, azt is felhasználhatod hozzá. 

Az olaszok egyik kedvenc tésztaételéhez a lasagnelapokat nem kell előfőzni. Bármilyen zöldséget tehetsz bele a szezontól és az ízlésedtől függően.

Húsos-zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés ideje: 45 perc

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Önts rá fél-egy deci vizet, majd párold tíz percig. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, és kevés olajon süsd át pár perc alatt. Ha szükséges, a paradicsomot is darabold fel. 

A mártáshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, a tejszínt és a tejet. Kis lángon pár perc alatt főzd sűrűre, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy magasabb falú jénai vagy tűzálló tál aljába kanalazz kevés mártást. Rakj le egy réteg tésztát, majd arra tedd a húst, a különféle zöldséget, és önts rá tejszínes masszát. Folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen mártás kerüljön. Reszeld rá a sajtot, tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Blog.hu ajánló