5 csodás hűsítő leves meleg estékre

A könnyű levesek nemcsak hűsítenek, de a léböjt kiváló szereplői is lehetnek. A munkahelyedre is beviheted őket, és turmixként iszogathatod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári lakomák menüsorának sikeres szereplője lehet egy finom, hideg leves. A zöldségeseket előételnek, a gyümölcsöseket akár desszertnek is tálalhatod. Mindenkinek jólesik majd a nagy kánikulában pár korty ezekből a nagyszerű, bársonyos ételekből.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fogyókúrához pedig ideálisak, hiszen könnyen emészthetőek, kevés kalória van bennük, ráadásul finomak is.

Gazpacho

Hozzávalók:

  • 70 dkg érett paradicsom
  • 25 dkg kenyérmorzsa
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 uborka
  • 2 zöldpaprika
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál borecet
  • 6 dl víz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors

A paradicsomot és az uborkát hámozd meg. A zöldségeknek távolítsd el a magházát. A kenyérmorzsát és az olajat tedd egy mixerbe, és turmixold össze.

Várj egy kicsit, hogy a kenyér beszívja az olajat. Ekkor add hozzá a feldarabolt, magtalan paradicsomot, és pürésítsd. Add hozzá a feldarabolt uborkát és paprikát, illetve a fokhagymát, és ezt is turmixold le. Egy edénybe öntsd ki ezt a szószt, és keverd bele a sűrített paradicsomot, az ecetet, a vizet, és ízesítsd sóval, borssal. Lefedve tedd a hűtőbe tálalásig.

Uborkaleves

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 dl tej
  • bors
  • kapor ízlés szerint

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni. Nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a többi hozzávalót, majd keverd bele az uborkát is. Ha teljesen homogén levest akarsz, akkor turmixold le az egészet. Hűtőben tárold felszolgálásig.

Piros leves

Hozzávalók:

  • 4 piros húsú paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 8 dl joghurt
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • néhány csepp tabasco-szósz
  • bors

A hagymát és a paprikákat helyezd egy tepsibe, és hagyd addig sülni, amíg megfeketedik a héjuk. Ekkor a paprikát csomagold be alufóliába, hogy könnyebb legyen lehúzni a héját. Távolítsd el a magházát, és turmixold össze a hagymával, aminek a megégett leveleit eltávolítottad, illetve a meghámozott paradicsommal. Öntsd hozzá a joghurtot, a tabascót, ízesítsd sóval, borssal, valamint add hozzá a zúzott fokhagymát. Még pár percig turmixold. Lehűtve tálald.

Egyszerű gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • körülbelül 1 kg gyümölcs
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-4 dl gyümölcsjoghurt
  • 1-2 darab fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • pár szelet citrom

A citromkarikákkal és a fűszerekkel tedd fel főni a feldarabolt gyümölcsöket hideg vízben. Készíts habarást a pudingporból és a joghurtból. A forrásban lévő leveshez add hozzá, és még két percig forrald. Ha raksz hozzá egy kevés tejszínt, attól még selymesebb lesz a végeredmény. Hidegen fogyasztandó.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 5-6 mentalevél
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál méz

Az epreket turmixold le, majd fedő alatt kicsit párold meg a pépet. Add hozzá a tejet. Miután felforrt, vedd le, hagyd hűlni, és keverd bele a felhabosított tejszínt. Mézzel édesítsd, amikor még langyos. Betétnek készíthetsz hozzá felvert tojásfehérjéből és cukorból kis felhőcskéket. De ezeket frissen kell készíteni, illetve tálalásig a hűtőben tartani.

Ezt is szeretjük