Pikáns húsgombócleves sok zöldséggel
Így biztosan nem esik szét a gombóc
Bármely étkezés fantasztikus nyitánya lehet a húsgombócleves.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tél végén különösen jólesik a sok zöldséget tartalmazó, zamatos leves. Ebből bárki szívesen repetázik majd. A húsgombóclevest borsóval tovább gazdagíthatod, és könnyen a saját ízlésedre formálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

Leves

  • 1 fehérrépa
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 húsleveskocka
  • fél zeller
  • bors
  • kevés olaj

Gombóc

  • 30 dkg darált hús
  • 1 zacskós rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a gombócokat készítsd el. A darált húst dolgozd össze a megmosott rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Biztos, hogy nem esik szét, ha kevés lisztet vagy zsemlemorzsát is adsz hozzá. A masszából nedves kézzel formázz kis gombócokat.

A répákat pucold meg, mosd meg, és karikázd vagy kockázd fel. Kevés olajon párold meg pár perc alatt a feldarabolt zellerrel és a vöröshagymával. Tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel egy liter vízzel. Ha a leves felforr, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Amikor a zöldség félig puha, óvatosan rakd bele a gombócokat. Öntsd még fel vízzel, és főzd kis lángon további 15-20 percig. Forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálald.

Blog.hu ajánló