Fokhagymás, krémes szószban sült húsgombócok - Könnyű, de nagyon ízletes fogás

A különleges szószban sült, pikáns húsgombócokat gyorsan összedobod.

Húsgombócok szószban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kis változatosságot vihetsz a családi étkezésbe, ha pikáns, krémes szószban sült húsgombócokat teszel az asztalra. A cseppet sem szokványos fogás hamar népszerűvé válik.

A krémes húsgombócokhoz bátran kínálhatsz tésztát, rizst vagy akár krumplipürét is. A sütőben a különböző ízek jól összeérnek, a szósz pedig finom sűrű lesz. 

Krémes húsban sült húsgombócok

A gombócokhoz:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet szerecsendió
  • bors

A mártáshoz:

  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

A darált húst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Hevíts kevés olajat, rakd bele a golyókat, és süsd elő öt perc alatt. Közben forgasd meg. 

A mártáshoz keverd simára a tejszínt, a lisztet, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát és a csokor petrezselymet. Tedd a gombócokat egy tepsibe, majd öntsd le a szósszal. Süsd össze 180 fokos sütőben 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük