Serpenyős húsgombóc brokkolival: így nem esik szét a húsgolyó
A húsgombóc brokkolival remek, mégis könnyű fogás, és hamar elkészülsz vele.
A húsgombóc tökéletes levesbe, főzelékbe, de egy kicsit megbolondítva ízletes egytálétel is lehet. Ha diétásan ennéd, csirkemellből készítsd, sertéshúsból pedig finom szaftos lesz. Süss hozzá brokkolit, és más köretről már nem is kell gondoskodnod. Kínálj viszont hozzá sajtszószt, azzal verhetetlen.
Húsgombóc brokkolival
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 1 fej brokkoli
- 1 db tojás
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olaj
- snidling vagy újhagyma
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon. Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és tedd a hűtőbe 15-20 percre. Pihentetés után süsd ki kevés olajban.
Közben a brokkolit mosd meg, és szedd rózsákra. Ha túl nagyok, darabold fel. Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat, és pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Rakd bele a brokkolirózsákat, és kevergetve süsd pár percig. Sózd, borsozd, önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Közben rakd hozzá a húsgombócot, és szórd meg bazsalikommal, snidlinggel vagy újhagymával.
A húsgombóc tejszínes, gombás mártásban is fejedelmi, próbáld ki!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept