Hortobágyi húsos palacsinta
Tökéletes megoldás a pörköltmaradékra
Ha hétvégéről maradt egy kis pörkölt, készítsd el belőle!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legjobb hortobágyi húsos palacsinta otthon készül, ha van pörköltmaradék, akkor szinte percek alatt összedobhatod, ha nincs, akkor egy kicsit tovább tart, de egy óránál alig vesz el többet az életedből, cserébe pedig laktató és ízletes vacsorád lesz.

Ha még hozzátennél egy kis pluszt, akkor a tetejét szórd meg jó alaposan valami erősebb ízű sajttal, esetleg kend meg besamellel.

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke- vagy sertéshús - amiből pörköltet is készítenél
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 4 dl tejföl + 2 dl tejföl
  • 3 dkg pirospaprika + 1 evőkanálnyi
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál kömény
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 dl szóda
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Ha nem maradékból készíted, akkor érthető módon össze kell dobnod egy gyors pörköltet. A húst tisztítsd meg, bontsd megfelelő darabokra - a csirkénél jó, ha a csontos részeket is beleteszed, úgy finomabb lesz, mielőtt azonban tölteléket készítesz belőle, a csontokat el kell távolítanod -, a hagymát kockázd fel, ahogyan a szalonnát is. Némi olajon pirítsd meg a hagymát a szalonnával egyetemben, majd jöhet hozzájuk a hús a kömény társaságában, kicsit pörköld meg, aztán add hozzá a paprikát, és öntsd fel annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Sózd és borsozd ízlésednek megfelelően, kockázd bele a paradicsomot és a paprikát, fedd le, és hagyd rotyogni körülbelül 45-50 percig, amíg a hús át nem fő, az utolsó pár percre pedig csipkedj bele petrezselymet.

Amíg rotyog, készítsd el a palacsintákat. A lisztet, a tojást és a tejet dolgozd össze a szódával, egy csipet só társaságában, majd egy serpenyő és némi olaj segítségével süss a masszából palacsintákat. Ha elkészült a pörkölted, fejtsd le a csontokról a húst, majd vagy egy késsel vagy darálóval darabold össze. Add a szafthoz és a húshoz a négy deci tejfölt, keverd össze alaposan, majd adagolj belőle minden palacsinta közepére, és készíts belőlük batyukat. A maradék tejfölhöz keverj egy evőkanálnyi pirospaprikát, a batyukat helyezd el egy tűzálló tálban, öntsd paprikás tejföllel nyakon, és kétszáz fokra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt süsd készre az egészet.

A legfinomabb hazai klasszikusok

A magyar konyha zseniális fogásaira képtelenség nemet mondani, válaszd ki, hogy neked melyik a legnagyobb kedvenced!

Blog.hu ajánló