Hipergyors szilvás sütemények
Használd ki a szilvaszezont, és süss finomabbnál finomabb sütiket! Receptjeink gyorsan elkészülnek, így nem veszítesz semmit a hétvégéből.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvát elteheted akár lekvárnak is, készíthetsz belőle szilvás gombócot, eheted magában, de a legjobb, ha sütemény formájában fogyasztod.

Kicsit savanykás íze szöges ellentétben áll a sütemények édességével, így csodás zamatok születhetnek belőle. Felejtsd hát el a diétát, és próbáld ki receptjeinket, melyek igazán finomak, és kiváló vendégvárók!

Habos szilvás sütemény

Hozzávalók:

  • 50 dkg kimagozott szilva
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fahéj

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze, tegyél bele egy kis tejet. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a tésztát.

A szilvát hámozd meg, magozd ki, és a negyedeket nyomkodd a tésztába. Szórd meg fahéjjal ízlésed szerint, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát. A tojásfehérjékből verj kemény habot, a cukrot adagonként keverd hozzá, egészen addig, míg utóbbi el nem olvad. A habot óvatosan simítsd a megsütött tésztára, és tedd vissza annyi időre a sütőbe, míg megpirul.

Szilvás rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl rum
  • 1 dl víz
  • olaj

A szilvát magozd ki, majd szeleteld fel. A vízbe keverd bele a rumot és a cukrot, majd párold meg benne a szilvát. A réteslapokat vékonyan szórd meg zsemlemorzsával, és a szilvás masszát oszlasd el rajta. Tekerd fel, és a külsejét kend meg olajjal. Előmelegített sütőben süsd készre. Fahéjas porcukorral megszórva tálald.

Rumos-fahéjas szilvás pite

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • fél dl rum
  • fahéj

A vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot keverd habosra, és add hozzá a tojássárgákat is. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd bele a rumot, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a tésztát. A szilvát vágd ketté, szedd ki a magját, szórd meg fahéjjal, és előmelegített sütőben süsd fél órát.

Diós-szilvás sütemény

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 9 kanál meleg víz
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 kanál lekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A vajat a tojásokkal, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. Szitáld hozzá a sütőporos lisztet, a kakaóport, és adj hozzá csipetnyi sót. Keverd a tésztához a meleg vizet és a lekvárt. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejére szeleteld rá a szilvát. Szórd meg a darált dióval, és előmelegített sütőben süsd meg. Porcukorral megszórva tálald.

Blog.hu ajánló