10 perces krémes desszertek, sütés nélkül
Ha valami finomságra vágysz, de a sütőt semmi pénzért nem kapcsolnád be, próbáld ki gyümölcsös desszertjeinket.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még meleg van, így aztán jobb, ha desszert gyanánt nem valamilyen nehéz édességet szolgálsz fel. Az alábbi lágy krémeket és tortát pedig a hűtőben tárolva napokkal később is élvezheted.

A ricottát vagy mascarponét könnyen házasíthatod friss, lédús gyümölcsökkel, és biztos, hogy isteni lesz az eredmény.

Ricottás pohárkrém eperöntettel

Hozzávalók:

  • 250 g ricotta
  • 200 g mascarpone
  • 125 g tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kg eper
  • 1 dl cukorszirup

A ricottát a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé.

Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted az eperöntetet. A feldarabolt epreket turmixold le a cukorsziruppal. Szép, esztétikus poharakba kanalazd a krémet, majd zárd le az öntettel. Pár szem friss eperrel díszítheted a poharakat.

Gyümölcsös mascarponekrém

Hozzávalók:

  • 350 g vegyes erdei gyümölcs
  • 250 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál citromlé
  • 60 ml narancslé
  • 4 evőkanál csokoládéreszelék

A mascarponét, a tehéntúrót, a porcukrot, a citromlevet és a narancslevet keverd simára. A gyümölcs felét keverd bele a krémbe. A krémet és a maradék gyümölcsöt rétegezd poharakba, majd a tetejét szórd meg a reszelékkel.

Szedres túródesszert

Hozzávalók:

  • 400 g friss szeder
  • 250 g túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál méz

A habtejszínt verd kemény habbá. A túrót keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan keverd hozzá a habot. A szederre csorgasd rá a mézet, és villával enyhén nyomkodd össze. Rétegezd poharakba a gyümölcsöt és a krémet. Lehűtve a legjobb.

Szederkocsonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeder
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő

Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot, öntsd hozzá a bort, és forrald össze. Add hozzá a felaprított szedret, és pár perc alatt főzd össze. A keményítőt egy kis tálkában egy evőkanál vízzel keverd csomómentesre, majd ezt, ügyelve a hőkiegyenlítésre, add hozzá az öntethez. Pohárba töltve hűtsd le.

Joghurttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg gyümölcs
  • 1 nagy doboz joghurt
  • 20 dkg méz
  • 10-15 dkg keksz
  • 5 dkg vaj

A kekszet reszeld le, vagy törd egészen apróra. A vajat olvaszd meg, majd keverd össze a keksszel, és az így kapott masszát nyomkodd egy folpackkal kibélelt tortaforma aljába.
Verd kemény habbá a tejszínt. A zselatint oldd fel egy deci vízben, és kis lángon melegítsd fel. A gyümölcsöket - bármilyet választhatsz - aprítsd fel, vagy nyomkodd össze villával, és keverd össze a joghurttal. Ehhez keverd hozzá a mézet, a feloldott zselatint és a habbá vert tejszínt. Öntsd a masszát a tortaformába, és hagyd állni hűtőben 2-3 órát.

Blog.hu ajánló