Hideg meggyleves
Gyors hűsítő kánikulában
A melegben semmi sem eshet jobban, mint egy hideg, gyümölcsös, kicsit savanykás fogás, ami nagyon egyszerű.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fanyar ízű meggy hűtve, levesként nagyon jól tud esni a rekkenő hőségben, nem véletlenül ilyen népszerű étel ez.

A legtöbb piros gyümölcsből készíthetsz hasonló levest, illetve több különböző fajtát is egybe főzhetsz, úgy is remek fogást kapsz.

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 65 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 6 szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 1 gramm fahéj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Egy alkalmas lábasban tegyél fel annyi vizet főni, ami majd ellepi a meggyet. Add a vízhez a fahéjat és a szegfűszeget - ha van teaszűrőd, érdemes azzal, mert úgy a végén kiveheted őket -, majd pár perc múlva a meggyet is.

Ha már elég meleg, add hozzá a cukrot és a citrom levét, keverd el benne, és hagyd tovább főni. Közben elkészítheted a habarást is, a tejet és a lisztet dolgozd össze, adj hozzá a meleg levesből néhány evőkanálnyit, keverd el benne, majd az egészet öntsd vissza, így sűrítve a levest. A végén adj hozzá egy csipet sót, majd vedd le a tűzről, hűtsd le jó alaposan, hogy igazán jólessen a nagy melegben.

Még több könnyű fogás!

Ha szereted az egészséges ételeket, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló