Így készül a hentestokány: laktató vacsora egyszerűen
A menzákról biztosan ismerős a fogás, ami otthon készítve isteni finom, szaftos étel.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tokány jellegű ételek a magyar konyha klasszikus fogásai, laktatóak, gazdag ízvilággal bírnak és természetesen isteni finomak.

A hentestokány frissen főzött galuskával vagy tarhonyával a legfinomabb, de ha nincs kedved pepecselni, akkor egyszerűen rizzsel vagy krumplival is remek lesz.

Hentestokány

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka vagy -comb
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 10-15 dkg csemegeuborka
  • 3,5 dkg sűrített paradicsom - egy kis konzerv fele
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • só, frissen őrölt bors
  • zsír

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, majd vágd ujjnyi vastag csíkokra. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Némi zsírt olvassz meg egy alkalmas serpenyőben, majd pirítsd benne üvegesre a hagymát, a szalonna társaságában. Ha a hagyma már szépen megpirult, akkor add hozzá a bort és a paradicsompürét, keverj rajta párat, majd jöhet a hús is, sózd meg hangulatod szerint, majd keverd át jó alaposan, és fedő alatt főzd puhára - időnként nézz rá, és ha kell, egy kis vizet önts alá, nehogy leégjen.

Ha már lassan eléri a megfelelő állapotot, akkor reszelj rá fokhagymát és szórd meg frissen őrölt borssal, majd még főzd így öt percig. Közben vágd csíkokra az uborkát, és a főzés utolsó két percére azt is keverd az egészhez. Ha ez letelt, már kész is vagy. 

Könnyen elkészíthető fogások kezdő szakácsoknak

A konyhai rutin megszerzése évekig is tarthat, amíg nincs meg, addig ezekkel a fogásokkal biztosra mehetsz, elronthatatlanok!

OLVASD EL EZT IS!

sztrapacska lead11
  • fokhagyma
  • tészta

Juhtúrós sztrapacska

Blog.hu ajánló