Héjában sült, sajttal és tejföllel töltött krumpli - Így sül meg jó hamar

Jobb vacsorát nem is kívánhatnál a kívül ropogós, belül puha, héjában sült, töltött krumplinál.

Héjában sült, sajttal és tejföllel töltött krumpli - Így sül meg jó hamar
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb krumplis ételek listáján biztosan a legelőkelőbb helyek egyikén állna a héjában sült, fűszeres, töltött krumpli. Az angolok megőrülnek érte, szinte minden sarkon árulják. Sokféleképpen variálhatod, a sajtos-tejfölös változattal soha nem fogsz mellé. Ha még baconnel és hagymával is megszórod, igazán pazar fogást kapsz. Fejenként egy nagyobb krumplival számolj.

Héjában sült sajtos-tejfölös krumpli

Hozzávalók

  • 4 db krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tejföl
  • 4 szelet bacon
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, a legjobb, ha kis kefével meg is dörzsölöd. Ha szeretnéd a lehető leggyorsabb elkészíteni, rakd a krumplit forrásban lévő vízbe, és főzd félpuhára körülbelül tíz perc alatt. Tedd át egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és szurkáld meg villával több helyen. Spricceld meg olajjal, és szórd meg sóval.
 

Süsd körülbelül 30 percig 200 fokon. Amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a krumplit a sütőből, vágd be kereszt alakban a tetejét, kanalazd rá a tejfölt, szórd meg apróra vágott hagymával, pirított baconnel és reszelt sajttal. Tedd vissza körülbelül 10-15 percre a sütőbe, majd még melegen tálald. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük