Házi paradicsomszósz
Tésztára, húsgolyókhoz, bármire
Egy pár üvegnyi fűszeres paradicsomszósz mindig jó, ha van kéznél.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A világ legegyszerűbb ételét, a paradicsomos tésztát is különlegessé varázsolhatod egy házi készítésű, zamatos szósszal, szánj rá pár órát, hogy utána egész évben élvezhesd az ízeket!

A zellert elhagyhatod, a fűszereket pedig ízlésed szerint variálhatod, ha pikánsabb ízeket szeretnél, egy kis gyömbérrel és fahéjjal is érdemes ízesíteni!

Házi paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 4 kg húsos, friss paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi szárított oregánó
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 1 kis fej zeller - ha nem szereted, hagyd ki
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors, cukor

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat egy percre tedd forró vízbe, majd távolítsd el a héjukat. Ezután darabold fel őket kisebb hasábokra, majd tedd az egészet turmixgépbe, ha nem fér be egyszerre, akkor apránként. Egy kicsit turmixold át őket, de nem kell teljesen sima szósszá pépesíteni még. Egy szép nagy lábasban - amiben majd elfér minden - hevíts annyi olívaolajat, hogy a fokhagymát meg tudd benne kissé pirítani - körülbelül egy deci kell majd. A fokhagymát reszeld bele, és óvatosan pirítsd meg, de ne égjen le. Add hozzá a pépesített paradicsomot, majd ízlésed szerint sózd, borsozd, add hozzá az oregánót és félbevágva a megpucolt hagymákat, valamint a fás részeitől megszabadított zellert.

Ezután közepes lángon várd meg, míg rottyan egyet, majd kis lángon főzd addig, amíg a kívánt mértékben be nem sűrűsödik, ez körübelül kettő, kettő és fél óra alatt fog megtörténni. Kóstold meg, ha már elérte a megfelelő állagot, vedd ki a hagymákat és a zellert, utólag még fűszerezd ízlésed szerint, valamint tépkedd bele a bazsalikomot is.

Fertőtlenített befőttes üvegekbe adagold ki, mindegyik adag tetejére tegyél egy vékony olajréteget, majd zárd le jó alaposan. Ezután mehet pár réteg takaró közé, ott hagyd pár napig, aztán tedd a spájz polcára, és használd, amikor csak szeretnéd.

Igazi házi pizza a szósz alá

Ha már kész a paradicsomszósz, az egyik legjobb, ami történhet vele, az, ha pizzára kerül, készítsd el a legfinomabb, klasszikus házi pizzát!

Blog.hu ajánló