A legfinomabb házi kenyér
Így lesz kívül ropogós, belül foszlós
Az igazi házi kenyérnél nincs jobb! Ehhez a recepthez nagy gyakorlat sem szükséges!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyszerű házi kenyér még a sütést követő harmadik napon is friss marad. A tésztájába és a tetejére tehetsz len-, szezám- vagy napraforgómagot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagy tálba a lisztet, dobd rá a sót. Morzsold az élesztőt egy bögre langyos, cukros vízbe, és öt-tíz perc alatt futtasd fel. Várd meg, amíg a térfogata jócskán megnő, majd öntsd a liszthez. Utána tíz perc dagasztás következik. Ezt a műveletet géppel is végezheted. Ha szükséges, tehetsz még utána lisztet. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Majd meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszd egy órán át.

Ezután újra gyúrd össze kézzel. Most már nem kell annyira megdolgozni, mint első alkalommal, és ismét hagyd kelni egy órán át. Végül készíts cipóformát, és tedd a tésztát kiolajozott sütőformába vagy tepsibe. A tetejét vágd be, majd kend meg olajjal. A sütőt nem szükséges előmelegíteni. Süsd a kenyeret 150-160 fokon körülbelül 40 perc alatt szép pirosra.

Blog.hu ajánló