Házi kenőmájas receptek
Ropogós kenyérre valók
Kenj meg egy szelet ropogós kenyeret házi készítésű kenőmájassal, vágj fel hozzá paradicsomot, és már kész is a tökéletes reggeli.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Azt hihetnéd, hogy kenőmájast készíteni csak nagyüzemben lehet, de tévedsz, mert a feltételek otthonodban is adottak. Nem lesz szükséged másra, csak némi májra, fűszerekre, és máris gyárthatod a finom szendvicskrémet.

Tény, hogy a boltban kapható kenőmájas is nagyon finom, mégsem szabad arról elfeledkezni, hogy mindenféle tartósítószert tartalmaz. Próbáld ki receptjeinket, és dönts, hogy te melyik változat mellett teszed le a voksod!

Egyszerű kenőmájas

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A májat csíkozd fel, és az apróra vágott szalonnával együtt add a hagymához. Öntsd fel pici vízzel, és párold meg. Hagyd, hogy lehűljön, és daráld le. A vajat a tejföllel alaposan keverd ki, majd add hozzá a ledarált májat is, és ízesítsd sóval, borssal. Hűtsd le, és már kenheted is a kenyérre.

Ínyenc kenőmájas

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 20 dkg vaj
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál őrölt babérlevél
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet kakukkfű
  • tejföl
  • bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A májat mosd meg, darabold fel, és süsd a hagymán kifehéredésig. Add hozzá a bor felét és a mustárt. Főzd néhány percig, majd keverd hozzá a maradék bort, a babérlevelet és a vizet. Amikor puha a máj, vedd le a tűzről, és a só kivételével szórd rá a felsorolt fűszereket, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Keverd hozzá a vajat, és botmixerrel pépesítsd. Keverj hozzá néhány evőkanál tejfölt, valamint ízlésed szerint sót, majd - mielőtt hűtőbe tennéd - hagyd, hogy kihűljön.

Fűszeres kenőmájas

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • bors

A májat tisztítsd meg, és szinte pépesre aprítsd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és add hozzá a májat, valamint az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Nagyjából 10 percig párold, majd botmixerrel mixeld össze, végül keverd bele a mustárt és egy csipetnyit a felsorolt fűszerekből.

Chilis kenőmájas

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamáj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • tejföl
  • chilipor
  • bors

A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és a felaprított vöröshagymát a csíkokra vágott májjal pirítsd meg. Akkor jó, ha a máj kifehéredett. Vedd le a tűzről, és ízesítsd sóval, borssal, illetve annyi chiliporral, amennyit jónak látsz. Botmixerrel pépesítsd össze az egészet, végül keverj hozzá pici tejfölt, hogy jobban kenhető legyen. Ha kihűlt, tedd hűtőbe, hogy jobban összeálljon.

Blog.hu ajánló