Házi kenőmájas receptek

Ropogós kenyérre valók

Kenj meg egy szelet ropogós kenyeret házi készítésű kenőmájassal, vágj fel hozzá paradicsomot, és már kész is a tökéletes reggeli.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt hihetnéd, hogy kenőmájast készíteni csak nagyüzemben lehet, de tévedsz, mert a feltételek otthonodban is adottak. Nem lesz szükséged másra, csak némi májra, fűszerekre, és máris gyárthatod a finom szendvicskrémet.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tény, hogy a boltban kapható kenőmájas is nagyon finom, mégsem szabad arról elfeledkezni, hogy mindenféle tartósítószert tartalmaz. Próbáld ki receptjeinket, és dönts, hogy te melyik változat mellett teszed le a voksod!

Egyszerű kenőmájas

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A májat csíkozd fel, és az apróra vágott szalonnával együtt add a hagymához. Öntsd fel pici vízzel, és párold meg. Hagyd, hogy lehűljön, és daráld le. A vajat a tejföllel alaposan keverd ki, majd add hozzá a ledarált májat is, és ízesítsd sóval, borssal. Hűtsd le, és már kenheted is a kenyérre.

Ínyenc kenőmájas

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 20 dkg vaj
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál őrölt babérlevél
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet kakukkfű
  • tejföl
  • bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A májat mosd meg, darabold fel, és süsd a hagymán kifehéredésig. Add hozzá a bor felét és a mustárt. Főzd néhány percig, majd keverd hozzá a maradék bort, a babérlevelet és a vizet. Amikor puha a máj, vedd le a tűzről, és a só kivételével szórd rá a felsorolt fűszereket, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Keverd hozzá a vajat, és botmixerrel pépesítsd. Keverj hozzá néhány evőkanál tejfölt, valamint ízlésed szerint sót, majd - mielőtt hűtőbe tennéd - hagyd, hogy kihűljön.

Fűszeres kenőmájas

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • bors

A májat tisztítsd meg, és szinte pépesre aprítsd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és add hozzá a májat, valamint az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Nagyjából 10 percig párold, majd botmixerrel mixeld össze, végül keverd bele a mustárt és egy csipetnyit a felsorolt fűszerekből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Chilis kenőmájas

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamáj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • tejföl
  • chilipor
  • bors

A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és a felaprított vöröshagymát a csíkokra vágott májjal pirítsd meg. Akkor jó, ha a máj kifehéredett. Vedd le a tűzről, és ízesítsd sóval, borssal, illetve annyi chiliporral, amennyit jónak látsz. Botmixerrel pépesítsd össze az egészet, végül keverj hozzá pici tejfölt, hogy jobban kenhető legyen. Ha kihűlt, tedd hűtőbe, hogy jobban összeálljon.

Ezt is szeretjük