Illatos gesztenyepüré házilag
A gesztenyepürét nemcsak a boltban veheted meg, hanem otthon is elkészítheted.
A gesztenyeszezon közepén érdemes kipróbálnod, hogy milyen az, amikor nem a fagyasztott, ipari masszából készül ez a desszert, hanem valódi, friss alapanyagból.
Tejszínhabbal az igazi, de adhatsz hozzá diót, mogyorót vagy bármi hasonlót, de a legjobb, hogy bejglibe töltve is nagyon finom.
Gesztenyepüré
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 16 dkg méz
- 2 evőkanál rum
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Annyira nem lesz vészes, mint amilyennek elsőre gondolnád, sőt, ez egy kifejezetten egyszerű recept, csak kell hozzá néhány szokatlan eszköz, például húsdaráló. Miután sikerült beszerezned a piacon kapható legjobb minőségű gesztenyét, ami friss és üde, mindegyiknek vágd be kereszt alakban a tetejét. Ezután tedd egy jó nagy lábasba - lehetőség szerint olyanba, amit nem sajnálsz, mert a gesztenye nyomot hagy -, és forró vízben főzd körülbelül fél óráig. Az idő annak függvénye, hogy mekkora darabokat találtál, a nagyobbaknak többre, a kisebbeknek kevesebbre van szüksége.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha már elég puha ahhoz, hogy leváljon a héja, megfelelő állagú. Szedd le gyorsan mindegyikről a külső burkát, majd még melegen daráld is le, mert kihűlve már kicsit nehezebb vele dolgozni. Miután átengedted a darálón, keverd össze a mézzel és a rummal, és dolgozd egyenletes masszává. Ezzel tulajdonképp kész is vagy, jó eséllyel nem fog elfogyni egyszerre az összes, ezért érdemes kiporcióznod és lefagyasztanod egy részét, hogy aztán bármikor finom házi pürét fogyaszthass.
Az ősz ízei
Nemsokára immár itt a tél, de addig is érdemes felidézned, milyen finomságokat hoz magával a legszínesebb évszak.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- édességek
Így készül a borzas kata
- csokoládé
- édességek
Gyors málnás csokoládéfelfújt
- csokoládé
- édességek