Így készítsd el a házi csalamádét
Sokkal finomabb lesz, mint a bolti
A házi csalamádé igazi vitaminbomba. Rögtön fogyaszthatod, de télre is elteheted.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zárd üvegbe a nyár kincseit! A házi csalamádéba bármi belekerülhet a piacról vagy a kertedből. Hosszú ideig eláll, de ha megbontasz egy üveget, tedd a hűtőbe.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2 kg uborka
  • 1 kg paprika
  • 1 fej káposzta
  • 1 kg sárgarépa
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 mokkáskanál mustármag

Léhez

  • 1 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál borkősav
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucold meg. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsáját, és szeld le. A paprikát, a répát és az uborkát vágd vékony szeletekre, illetve gyaluld le. A vöröshagymákat is szeld fel. Az összes zöldséget tedd egy nagy műanyag tálba, dobd rá a sót, borsozd, rakd hozzá a feldarabolt babérleveleket, a mustármagot és a fokhagymagerezdeket. Forgasd jól össze, és hagyd négy-öt órát állni, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.

Közben készítsd el a levet. Egy liter vízhez adj 40 dekagramm cukrot, 3 deciliter ecetet, egy evőkanál sót. Keverd jól össze, rakd a léhez a borkősavat, forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Utána csavard ki a zöldségeket, nyomkodd jól a tiszta üvegekbe, és öntsd rá a langyos, ecetes levet. Légmentesen zárd le, és tedd hűvös helyre.

Blog.hu ajánló