A tökéletes bagett receptje
Házi vajkrémmel még jobb!
A friss házi bagett felvágottal, sajttal és zöldséggel megpakolva fenséges reggeli.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hosszú, ropogós kenyér a franciák egyik jelképe, Párizsban minden sarkon árulják. Nálunk is népszerű, ám a legtöbb pékségben meg sem közelíti az eredetit. Éppen ezért készítsd el saját magad. A házi bagett is akkor jó, ha a külseje aranybarna.

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 dl meleg tej
  • 0.5 dl olívaolaj
  • pici só

Vajkrémhez

  • 40 dkg vaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként futtasd fel az élesztőt: fél deci tejbe tedd bele a kávéskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg a térfogata jócskán megnő. Ez körülbelül tíz perc. A liszthez add hozzá a sót, készíts mélyedést a közepébe, és tedd bele a felfuttatott élesztőt. Az egészet jól gyúrd össze 2 és fél deci vízzel, locsold meg az olívaolajjal, és dagaszd hólyagosra a tésztát.

Takard le konyharuhával, és várd meg, amíg szépen megkel. Gyúródeszkán gyúrd át a tésztát, vágd két részre, és sodord egyenként 50-60 centi hosszúra. Tedd tepsibe a rudakat, a tetejüket késsel vagdosd be, majd az egészet újra takard le egy konyharuhával, és még 30 percig keleszd a tésztát. 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd pirosra.

A vajkrémhez jól keverd ki a vajat a zúzott fokhagymával, ízesítsd pici sóval és borssal. A bagettet vágd ketté, és vastagon kend meg a vajjal. Sütőbe téve pirítsd meg egy kicsit, majd pakold meg gazdagon.

Blog.hu ajánló