20 perc alatt elkészül! Babapiskóta házilag
Süteményalapnak is jó
Még ha nincs is kisbabád, a babapiskóta elkészítési módját megéri elsajátítani.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár néhány száz forintért már egy egész zacskó kész babapiskótát vehetsz, akár magad is megsütheted a hosszúkás édességet.

Önmagában is finom - a babák tudják, mennyire -, de kedved szerint különböző sütemények alapanyagaként is felhasználhatod.

Otthon sem ördöngösség elkészíteni, próbáld hát ki receptünket!

Babapiskóta házilag

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 3 dkg vaj

Elkészítés ideje:

10 + 10 perc

Elkészítés menete:

A tojások fehérjét és sárgáját válaszd ketté. A sárgákhoz szórd hozzá a cukrot, keverd az egészet habosra, majd szitáld bele a lisztet.

A vajat egy serpenyőben addig melegítsd, amíg barnás színe nem lesz - vigyázz, nehogy megégesd -, ezután hagyd kihűlni.

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Óvatos dolgozd bele a lisztes masszába, legvégül a vajat is forgasd bele. Töltsd a tésztát habzsákba, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.

Formázz a habzsákkal piskótaformákat, és előmelegített sütőbe told be. Tíz percig nagyjából 180 fokon süsd, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, és süsd még tíz percig.

Blog.hu ajánló