Krémes, házi vaníliás puding: ebben nincs adalékanyag
A házi vaníliás puding alig bonyolultabb, mint a zacskós, és csak pár perccel tart tovább elkészíteni, az eredmény viszont mennyei.
Ha egyszer kipróbálod, rájössz, hogy házi vaníliás pudingot főzni nem nagy ördöngösség, ráadásul nincs benne semmi tartósítószer vagy mesterséges színezék. Önmagában is finom, gyümölcsökkel, tejszínnel pedig még vonzóbb. Sütikbe, tortákba krémként is használatod, ebben az esetben érdemes vajat keverni hozzá.
Házi vaníliás puding
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 5 db tojássárga
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 1 db vaníliarúd
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojássárgákat rakd egy tálba, szórd hozzá a kukoricakeményítőt, önts hozzá kevés tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília kikapart belsejét és a rudat. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, arra vigyázz, hogy ne forrjon fel.
Szedd ki a rudat, a pudingot pedig öntsd tálkákba vagy mutatós poharakba. Amikor kihűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára.
Próbálkozz a házi csokipudinggal is, azt sem bonyolultabb elkészíteni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept