Selymes házi vaníliakrém recept: ezekhez a sütikhez használhatod

Jó, ha van a tarsolyodban egy bármikor elővehető, sokoldalúan felhasználható vaníliakrém-recept.

Házi vaníliakrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

El fogod felejteni a bolti pudingokat, ha kipróbálod ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető házi vaníliakrémet. Ha teheted, vaníliarudat használj, sokkal erőteljesebb az íze, mint a vaníliás cukornak.


Ez a csodás krém tökéletes muffinokba, tortákba, megtöltheted vele a legegyszerűbb kevert sütit, a piskótát, a palacsintát, de akár önmagában pohárkrémként, gyümölccsel, tejszínhabbal is pazar.

Házi vaníliakrém

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 tojássárgája
  • 2 rúd vanília kikapart magja

Elkészítés ideje: 15 perc

Öntsd egy lábosba a tejet, keverd el benne a kristálycukrot, add hozzá a tojássárgát és a vaníliarúd kikapart belsejét. Rakd hozzá a lisztet, majd habverővel dolgozd teljesen simára.

Kis lángon, állandóan kevergetve főzz sűrű krémet. Húzd le a tűzről, de még utána is kavard egy-két percig. Így biztosan nem lesz csomós. Kanalazd formákba, vagy ha a sütikbe szánod, hűtsd ki.

Mentés

Mentés

Ezt is szeretjük