Házi pulykamellsonka remek fűszerezéssel
Egészségesebb, finomabb, mint a bolti
A pulykamellsonkát mostantól már otthon is elkészítheted.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal jobb lesz a szendvicsed, ha házi pulykamellsonkát teszel bele. A boltban vásárolttal össze sem hasonlítható, és legalább pontosan tudod, hogy mi kerül a húsos masszába. Bár kissé időigényes, a tényleges munka azonban nagyon kevés vele. Hűtőben, zárható dobozban néhány napig tárolhatod. Kard Éva receptjével nagy lesz a sikered.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • őrölt bors

Kenéshez

  • 1 evőkanál olaj
  • fél mokkáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet vágd kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Add hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Hagyd állni legalább egy órát. Utána rakd az aprítóba a hús kétharmadát, tedd hozzá a felkockázott bacont, és pár perc alatt pépesítsd. Ezután mehet hozzá a maradék pulyka, és indítsd el a gépet újból pár pillanatra, hogy az utólag hozzáadott hús kissé darabos maradjon. Rakd a masszához az apró kockákra vágott sajtot, majd keverd össze.

Vágj le egy nagyobb folpack fóliát, tedd rá a húsos keverékre, és szorosan tekerd fel, hogy feszes rudat kapj. A fólia két végét csavard meg, hogy olyan legyen, mint a szaloncukor. Helyezd egy nagyobb darab alufóliába a folpackba csomagolt húst, és szorosan tekerd fel, a végeit ennek is csavard meg.

Egy jénai tálba vagy tepsibe önts körülbelül másfél deci vizet, és rakd bele a becsomagolt húsrudat. Tedd előmelegített sütőbe, és 130 fokon gőzöld egy órán át. Ha kész, vedd ki a sütőből, majd óvatosan, nehogy a kezedet megcsapja a gőz, csomagold ki a sonkát. Gőzölés közben elég sok vizet enged a hús, így nem kell attól tartani, hogy esetleg megég a csomagolás alatt.

Az olajat keverd össze a pirospaprikával, majd alaposan kend körbe a még meleg sonkatekercset, és hagyd teljesen kihűlni.

Blog.hu ajánló