Házi praliné a Szamos csokimesterének tanácsaival - Gasztroajándéknak is tökéletes
Ellestünk néhány trükköt, így még finomabb és szebb lesz a narancskrémes házi praliné.

Házi praliné a Szamos csokimesterének tanácsaival - Gasztroajándéknak is tökéletes
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mennyei krémmel töltött, házi praliné remek gasztroajándék bármilyen különleges alkalomra. Otthon is elkészítheted, csak türelemre és néhány bevált praktikára van szükség. Utóbbiakat a Szamos csokimesterétől, Haraszti Andortól a szaloncukor-készítő workshopon lestük el. Elmondása szerint a siker egyik kulcsa, hogy nagyon jó minőségű étcsokit vagy pasztillát válassz. Szükséged lesz egy maghőmérőre és lehetőség szerint egy márványlapra.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki vagy pasztilla
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál narancslé
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 0.5 db narancs
  • 0.5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, kis lángon kezdd melegíteni, majd frissen reszeld hozzá a narancs héját, add hozzá a cukrot, a tejszínt, a fahéjat és a narancslevet. Folyamatosan kevergetve olvaszd össze, majd hűtsd ki.

 

A nagyon jó minőségű étcsoki háromnegyedét tördeld kis darabokra, és tedd egy fémedénybe. Vízgőz fölött olvaszd meg: ha a csoki 40-45 fokos, temperáld. Ettől sem kell megijedned. Semmiképp ne hagyd ki ezt a műveletet, különben a praliné nem lesz fényes és roppanós.
 

A Szamos csokimestere szerint a legjobb, ha beszerzel hozzá egy márványlapot. Öntsd rá a csokit, majd mozgasd állandóan egy spatulával vagy kenőkéssel. Amikor besűrűsödik, és lehűl 31-32 fokosra, tedd egy tálba, és rakd hozzá a csoki maradék egyharmadát. Ha elolvad, kend ki vele a pralinéforma alját és oldalát. Tedd a hűtőbe körülbelül 20 percre, majd, ha megszilárdul, rakd a narancsos masszát egy nyomózsákba, és töltsd az üregekbe körülbelül kétharmadig. Fedd be a tölteléket a maradék csokival, és rakd a hűtőbe legalább egy órára. Ezt követően szedd ki a formákból.

Ha nem lesz időd pralinét készíteni, kóstold meg a Szamos manufaktúra kínálatát! A megszokott, klasszikus, marcipános szaloncukrok mellett mézes-narancsos, fehércsokoládé-krémes, karamell-vaníliás és sós-mandulás csokoládékrémes pralinékat is tehetsz a karácsonyfára.

Blog.hu ajánló