Mennyei krémmel töltött házi pilóta keksz

Finomabb is, mint a bolti

Még mindig rajongsz gyermekkorod nagy kedvencéért? Süss otthon isteni házi pilóta kekszet!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pilóta kekszért generációk rajonganak, így biztosan nem fogsz mellé, ha elkészíted a saját házi változatodat. A keksz omlós, a töltelék isteni, a forma pedig egyedi is lehet. Készítheted a hagyományos, kör alakú kiszúróval, de sütipecsétet és bármilyen formát is bevethetsz.

Házi pilóta

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a cukrot és a tojást keverd össze, majd add hozzá a kissé megolvasztott vajat, a tejet, a vaníliás cukrot, végül a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan dolgozd össze. Géppel egyszerűbb, de kézzel is gyúrhatod. Ha jól összeáll a tészta, vedd ketté. Az egyikhez tegyél még egy evőkanál lisztet, a másikhoz pedig egy evőkanál cukrozatlan kakaóport. Csomagold fóliába, és rakd egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd ki mindkét tésztát körülbelül négy milliméter vastagra, majd szaggasd ki. Pakold a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Vigyázz, mert a keksz gyorsan pirul.
A krémhez a vajat olvaszd fel, add hozzá a cukrot és a kakaót, majd jól keverd össze. Fontos, hogy ne forrjon. Ha kihűl a massza, ragassz vele össze egy kakaós és egy sima kekszet. Ezt addig folytasd, amíg el nem fogy az összes alapanyag.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük