Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból

A legjobb bolti paradicsomszósz sem kelhet versenyre a kellemesen fűszeres házival.

Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomszósz sokszor jelent nagy segítségét, ha gyorsan kell valami finomat az asztalra tenni. Sőt, ételek ízesítésére is használhatod. Főleg a téli hónapokban, amikor már nem jutsz friss, zamatos zöldséghez. Szánj egy-két órát a befőzésre, hogy aztán egész évben élvezhesd a csodás ízeket! Fontos, hogy jó érett paradicsomokból készítsd a szószt. Ha csípősen szereted, rakj hozzá egy chilipaprikát is.

Házi paradicsomszósz

Hozzávalók 20 decihez

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 dl ecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, majd csepegtesd le. Forralj vizet, és dobd bele a paradicsomot egy percre. Ezt követően nagyon könnyen le tudod húzni a héját, szinte magától lejön. Darabold fel a hagymával és a paprikával együtt. Hevíts kevés olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Rakd rá a zöldségeket, szórd hozzá az apróra vágott bazsalikomot is. Kis lángon, többször megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül egy óráig. Ekkor húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel.

Tedd vissza a tűzhelyre, szórj hozzá sót, borsot és cukrot, öntsd hozzá az ecetet, majd hagyd egyet-kettőt rottyanni. Ha télre szeretnéd eltenni, keverj hozzá fél teáskanál szalicilt is. Töltsd a paradicsomszószt kifertőtlenített, felmelegített üvegekbe, és állítsd fejtetőre egy-két percre. Jól takard be pléddel, és hagyd a szárazdunsztban két napig. Amikor kihűl, tedd száraz, hűvös helyre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük