Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
A legjobb bolti paradicsomszósz sem kelhet versenyre a kellemesen fűszeres házival.

Házi paradicsomszósz pizzákra, tésztákhoz - Csupa egészséges hozzávalókból
Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomszósz sokszor jelent nagy segítségét, ha gyorsan kell valami finomat az asztalra tenni. Sőt, ételek ízesítésére is használhatod. Főleg a téli hónapokban, amikor már nem jutsz friss, zamatos zöldséghez. Szánj egy-két órát a befőzésre, hogy aztán egész évben élvezhesd a csodás ízeket! Fontos, hogy jó érett paradicsomokból készítsd a szószt. Ha csípősen szereted, rakj hozzá egy chilipaprikát is.

Hozzávalók 20 decihez:

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 dl ecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, majd csepegtesd le. Forralj vizet, és dobd bele a paradicsomot egy percre. Ezt követően nagyon könnyen le tudod húzni a héját, szinte magától lejön. Darabold fel a hagymával és a paprikával együtt. Hevíts kevés olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Rakd rá a zöldségeket, szórd hozzá az apróra vágott bazsalikomot is. Kis lángon, többször megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül egy óráig. Ekkor húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel.

Tedd vissza a tűzhelyre, szórj hozzá sót, borsot és cukrot, öntsd hozzá az ecetet, majd hagyd egyet-kettőt rottyanni. Ha télre szeretnéd eltenni, keverj hozzá fél teáskanál szalicilt is. Töltsd a paradicsomszószt kifertőtlenített, felmelegített üvegekbe, és állítsd fejtetőre egy-két percre. Jól takard be pléddel, és hagyd a szárazdunsztban két napig. Amikor kihűl, tedd száraz, hűvös helyre.

Blog.hu ajánló