Édes házi paprikakrém
Ettől minden étel sokkal finomabb lesz
A zamatos házi paprikakrém szinte korlátlan ideig eláll, és tartósítószer sem szükséges hozzá.

Édes házi paprikakrém
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

El sem tudod képzelni a leveseket, pörkölteket paprikakrém nélkül? Hagyd a boltit a polcon, hiszen kevés munka- és időráfordítással ízletes házi fűszert tehetsz el. Ha édes krémet készítenél, válassz mindenféle színű paprikát hozzá. Ha kissé pikánsabb ízre vágysz, keverj a masszába cseresznyepaprikát.

Hozzávalók 7 decihez:

  • 1 kg kápia paprika
  • 20 dkg só
  • 1 mokkáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Az ép, érett paprikákat mosd meg, a szárát és magjai zömét távolítsd el. Húsdarálón daráld le, vagy rakd késes robotgépbe. Ha szükséges, botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. A ledarált masszához keverj kilónként 20 deka sót, majd várj 10-15 percig. Ha szeretnéd, hogy hónapok múlva is élénk színű legyen a paprikakrém, rakj hozzá citromsavat.

Ha a paprika állás közben túl sok levet ereszt, kisebb lyukú szűrőn le is szűrheted. Az üvegeket és a fedőket mosd el, csepegtesd le, majd töltsd meg a paprikakrémmel. Tégy rá celofánt, és jól zárd le fedővel. Tartsd hűvös, száraz helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben tárold!

Blog.hu ajánló