Fűszeres, házi meggyszósz sültekhez: a legszárazabb húst is feldobja
Az édeskés, réges-régi meggyszósszal felelevenítheted a gyermekkori emlékeket. Ezzel a recepttel jobb lesz, mint a menzai.
Van, aki sűrűn, pudingporral habarva, más savanykásabban, tejföllel szereti a meggyszószt, de mi most a klasszikus receptet mutatjuk. Ilyenkor feltétlenül friss gyümölcsből készítsd. Jól illik csirkéhez, sertéshez, marhához, a sültek mellett főtt és grillezett húsokhoz is. Tejszínnel habarva pedig még selymesebb, könnyebb.
Házi meggyszósz
Hozzávalók
- 40 dkg meggy
- 10 dkg porcukor
- 5 szem szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 0.5 rúd fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A meggyet mosd meg jó alaposan, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon főzd puhára körülbelül 10 perc alatt.
A tejszínt dolgozd simára a liszttel, és szedj hozzá kevés forró főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós. Csorgasd a meggyhez, majd forrald össze két-három perc alatt. Hidegen és melegen is kínálhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept