Házilag készült halrudak ropogós bundában - Tudod, hogy mi van benne

Süsd sütőben a halrudat, úgy kevesebb kalóriát tartalmaz, és nem kell órákon át szellőztetned.

Házi halrudak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Annyi halrúd megbukott már a különféle teszteken, ez biztosan nem fog. Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot is, mert bundában lefagyasztva sokáig eláll. Még finomabb lesz a panír, ha a zsemlemorzsához kevés parmezánt vagy zöldfűszert is szórsz. Kínálhatsz hozzá tartármártást, salátát és bármilyen hagyományos köretet is.

Házi halrudak

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg halfilé
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A halat mosd meg, és itasd le róla a nedvességet egy papírtörlővel. Sózd be mindkét oldalát, és pihentesd 20 percig. Öblítsd le, majd ismét törölgesd szárazra, és vágd 3x10 centis csíkokra. Rakd egy tányérba vagy tálba a lisztet. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, verd fel villával, majd add hozzá a tejet és a zúzott fokhagymát. Egy harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa kerül.

Panírozd be a rudakat a hagyományos módon, majd a felesleget rázd le. Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és süsd meg 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt. Közben forgasd át a halakat, hogy egyformán piruljanak. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük