Csodás házi gofri pofonegyszerűen - A strandon is pont így készítik

A házi gofri tésztája roppanós, mégis könnyű, és percek alatt elkészül.

hazi-gofri
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron a  strandokon a gofrinál aligha van népszerűbb édesség. Ha otthon is szeretnéd elkészíteni a világszerte kedvelt finomságot, ezzel a recepttel biztosra mehetsz. A tésztája abban különbözik a palacsintáétól, hogy vaj és sütőpor is kerül bele. Nagy előnye még, hogy pihentetni sem kell.

A házi gofrit azzal dobod fel, amivel csak akarod. Rakhatsz rá gyümölcsöket, kínálhatod csokiöntettel, fagyival, nutellával vagy tejszínnel.

Házi gofri

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés ideje: 20 perc

A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tojást és a tejet.  Vegyítsd a sütőport, a sót és a lisztet, majd forgasd a tojásos keverékbe. Reszeld bele a citromhéjat is, és dolgozd a masszát csomómentesre.

A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal végezni. Süsd négy-öt percig, óvatosan szedd ki, kend meg kedved szerint, és már eheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük